Nieuws

Bouwen aan lokale betrokkenheid.
06-03-2024

Lijst Harry Bakker zet in op betere participatie
In het hart van Lijst Harry Bakker klopt de overtuiging dat participatie de sleutel is tot een betrokken en bloeiende gemeenschap.

Wilma%20foto%20met%20paardjes.jpgraadslid Wilma van Beurden, woordvoerder participatie

 


Deze overtuiging zit diep verankerd in ons DNA en leidt ons in elke stap die we nemen.

Recentelijk, tijdens een belangrijke opinieronde, kwam de discussie over participatiebeleid naar voren te midden van lopende gesprekken van de Werkgroep Vernieuwing Lokale Democratie. De timing hiervan riep vragen op en de portefeuillehouder gaf zijn verduidelijking door aan te geven dat hij het proces niet wilde vertragen en alvast de wensen en ideeën van de gemeenteraad wilde ophalen.

Tijdens een waardevolle discussie werden diverse standpunten ingenomen, waaronder die van Lijst Harry Bakker. We onderstreepten het belang van maatwerk bij participatie en van helderheid en transparantie. Het is essentieel om duidelijkheid te hebben over de toegewezen rollen en de bijbehorende verantwoordelijkheden.

Ook brachten we een gedurfd voorstel naar voren: het serieus overwegen van een  kernwethouder voor elke kern. Hoewel dit voorstel niet werd omarmd, was er wel unanieme steun voor het idee van een aanspreekpunt in elke kern. Dit zou de betrokkenheid van alle inwoners vergroten en de communicatielijnen verkorten. Een kleine overwinning, maar een overwinning desalniettemin!

Verder dringen we aan op een zorgvuldige afstemming van participatie in elke situatie. We geloven dat transparantie over het waarom van betrokkenheid essentieel is. Het vastleggen van resultaten en regelmatige evaluatie zijn cruciaal om verbeteringen aan te brengen en ervoor te zorgen dat participatie leidt tot tevredenheid bij onze inwoners en betere besluitvorming.

Deze discussie toonde aan dat er nog ruimte is voor verdere ontwikkeling en verbetering op het gebied van participatie en betrokkenheid van inwoners bij het lokale bestuur. Bij Lijst Harry Bakker geloven we dat iedereen de kans moet hebben om mee te doen en we zijn optimistisch over hoe het participatiebeleid verder zal worden vormgegeven. Met de instemming voor het instellen van aanspreekpunten in elke kern zetten we een positieve stap vooruit. Laten we met dit nieuws vol vertrouwen uitkijken naar de toekomst van onze gemeente.

Wilma van Beurden
Raadslid Lijst Harry Bakker
 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht