Nieuws

Terugblik op de eerste raadsvergadering na de zomervakantie
18-09-2024

Donderdag 12 september was niet alleen de eerste raadsvergadering na de zomervakantie, maar ook een bijzonder moment voor mij persoonlijk.


Drukke%20tijden%20voor%20de%20boeren.jpg

In juni zijn wij namelijk trotse ouders geworden van onze zoon Joep, en dit was mijn eerste raadsvergadering als moeder.

Tijdens deze vergadering stond direct een belangrijk onderwerp op de agenda: de behandeling van de nota kostenverhaal en financiële bijdrage. In mijn bijdrage heb ik aandacht gevraagd voor de noodzaak van een goede balans tussen verschillende typen koop- en huurwoningen. Het is belangrijk dat zowel huidige als toekomstige bewoners in onze mooie gemeente kunnen blijven wonen, en dat er een divers woningaanbod is.

Naast mijn werkzaamheden als raadslid, ben ik de laatste tijd ook weer op het land te vinden. Het oogstseizoen is namelijk in volle gang, en ik help mee met het verzorgen en rijden van de gewassen, het persen van stro en hooi, en diversen hand- en spandiensten. Voor mij vormen deze werkzaamheden een mooie combinatie van ontspanning en praktisch nadenken, wat weer goed van pas komt in het raadswerk. Het blijft mooi om te zien hoe de gewassen, ongeacht de weersomstandigheden, uitgroeien van zaad- of plantgoed tot een eetbaar eindproduct.

Ik wil graag jullie begrip vragen voor het oogstseizoen en het werk dat agrarische ondernemers verrichten. Zij dragen bij aan onze voedselvoorziening en houden mede de blauwgroene uitstraling van onze gemeente in stand.


Suzan Damen,

Raadslid Lijst Harry Bakker

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht