Nieuws

Jeugdraad, Jongerenraad komt ie wel of niet……
09-10-2024

We hebben begrepen dat er hard gewerkt wordt aan de vorming van een Jeugdadviesraad, maar willen toch nog een keer aangeven, waarom een jeugdadviesraad belangrijk is naar ons idee.

 

 

Jongereninitiatief%20pumptrackbaan.jpg

Wat is eigenlijk een Jeugdadviesraad?

Een Jeugdadviesraad bestaat uit jongeren in de leeftijd einde basisschool tot einde middelbare school. Een Jeugdadviesraad word meestal gekoppeld aan de gemeente.

Ze kunnen gevraagd en ongevraagd advies geven aan de raad of het gemeentebestuur.
Ook kan de raad en het gemeentebestuur advies vragen aan een Jeugdadviesraad.

Het is zeker in deze tijd belangrijk om te luisteren naar de wensen  en ideeën van de jeugd. Wat willen ze, wat hebben ze nodig, hoe denken ze?

Ja het is veel  makkelijker om over de jeugd te praten dan met de jeugd.
Jeugd is best een lastig onderwerp, ze worden steeds mondiger, daarom is nu het moment om actie te ondernemen. De jeugd heeft de toekomst zeggen we altijd, doe hier wat mee.

Een Jeugdadviesraad kan nog veel meer betekenen.
Ze kunnen ook veel beteken voor bedrijven, jongeren kijken vaak heel anders tegen bepaalde zaken aan. Hoe kunnen we het beste een bepaald product aanbieden of op de markt zetten, wat wil de jeugd wel en wat niet.

Het brein van jongeren zit heel anders in elkaar dan van een volwassene.
Ze denken, kijken en zien dingen anders dan volwassenen. Ja we denken allemaal dat we het beter weten maar ga eens in gesprek met elkaar dan merk je en ervaar je het zelf.

Voor de gemeente zou het een goede aanvulling kunnen zijn op het  participatiebeleid. We zijn blij dat het nu door de gemeente opgepakt wordt en gaan ervan uit dat de Jeugdadviesraad er nu snel is.

Hans van den Bersselaar, burgerlid Lijst Harry Bakker.





Onderschrift foto:Jongereninitiatief Pumptrackbaan.

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht