Nieuws

Nog steeds geen duidelijkheid voor de Zonzeelschool...
08-10-2009

Op 7 oktober 2009 vond de presentatie plaats van de eerste schetsen over de nieuw te bouwen Zonzeelschool. Zo'n 50 personen zijn aanwezig en luisteren en kijken naar de presentatie die gegeven wordt door wethouder Koos Krook, de architect en de projectleiders van de gemeente. Dit informatieve gedeelte duurde slechts ongeveer 20 minuten.

Na een korte ingelaste pauze werd de mening gepeild aan de hand van vragen en opmerkingen. De nieuwe school wordt qua volume groter, met ook op de begane grond o.a. een bibliotheek en kunstuitleen. Op de 2e en 3e laag komen 18 huurappartementen, de totale hoogte wordt ongeveer 10,5 meter en de gehele bouw wordt ten opzichte van de huidige school iets verschoven (richting Polderstraat).

Doch, er was bij de aanwezigen meer interesse voor de noodhuisvesting. Na al 3 beloftes naar de ouders en kinderen toe, moest  de wethouder wéér mededelen dat de plaatsing van de noodunits op het Oranjeplein was uitgesteld wegens vertraging. De geplande datum is nu 1 februari 2010 geworden, terwijl de oude Zonzeelschool op 1 januari 2010 gesloten wordt. Grote onduidelijkheid dus  over wanneer de kinderen verlost zijn van de afgekeurde, oude en ongezonde school (inmiddels diverse lekkages in leslokalen en vochtige, beschimmelde ruimtes).

Los van de kosten, (noodhuisvesting kost €100.000,- per jaar en er is slechts 2 jaar begroot) werd wel duidelijk dat er nog veel te verbeteren valt in de plannen, de procedure, de communicatie met de ouders van de kinderen en de omgeving. Praktisch gezien moet je rekenen op 4 jaar noodhuisvesting, maar vanaf welke datum??? En wie gaat die extra (niet in de begroting opgenomen) kosten betalen???

Nadat enkele personen van de gemeente nog wat extra toelichting hebben gegeven, werd het er allemaal nog niet helderder op. Wethouder Krook vatte tot slot alles nog eens samen en suggereerde duidelijk dat het maar beter was vooral GEEN bezwaar te maken, om alle procedures toch maar zo snel mogelijk af te ronden.

Is het niet de taak van de gemeente, om dit proces gewoon goed aan te pakken en vooral duidelijkheid te verschaffen over de eerste stap:

Verlos de kinderen van die afgekeurde, ongezonde school en plaats die noodunits!!!

Namens de fractie van Lijst Harry Bakker, Walter Bastiaansen.

< Terug naar nieuwsoverzicht