Nieuws

Tsja, het is voorbij...
07-11-2008

Gisteren is het vonnis geveld door de gemeenteraad. Nadat het de laatste tijd onrustig was binnen onze Lijst is de kogel door de kerk.
Het is allemaal heel vreemd gegaan, maar dat is politiek…

Op woensdag 5 november belde de fractievoorzitster, Karin van den Berg, mij boos op. Het ging niet allemaal zoals zij wilde, ze had het helemaal gehad,had geen energie meer en stapte per direct op. Toen ik na een minuut zei dat ik het alleen maar kon aanhoren, was het DOEI en einde gesprek. Ik was verbaasd, want we hadden afgesproken samen verder te gaan. Diezelfde avond was er fractieberaad (ik mocht er niet bij zijn, maar werd wel gebeld tijdens de bijeenkomst) en een dag later was er een afsplitsing. Maar een eventuele motie van wantrouwen zou zeker niet worden gesteund (mededeling van een dissident) en ook de coalitiepartners CDA, VVD en in mindere mate Groen Drimmelen) verzekerden mij dit. Toch had ik een slecht gevoel en dat bleek helaas ook het juiste. Aan het einde van de gemeenteraadsvergadering durfden de partijen er nauwelijks over te beginnen.

Er was een hoop spanning en ik heb onderstaand bericht nog voorgelezen:

 Steek je hoofd niet boven het maaiveld          

Dat is de tekst van een kaartje op mijn bureau. Ik heb dit enkele jaren geleden WEL gedaan, omdat ik vond en vind dat er in Drimmelen een verbetering plaats moest vinden. Waarbij de belangen van onze burgers voorop staan!  Ik heb me daarvoor volledig en zonder eigenbelang voor ingezet. Tijdens de laatste verkiezingen hebben de burgers mij en de Lijst Harry Bakker massaal het vertrouwen gegeven om zo te handelen. Eerlijk, duidelijk en met een verantwoordelijkheid voor de mensen. Ik heb de handschoen opgepakt en als wethouder iedereen gelijk behandelt vanuit een eerlijke visie. Ook heb ik de fractie het vertrouwen gegeven om die opdracht vanuit de burgers politiek uit te dragen. 

Dan hoop je dat politiek, bestuur en ambtenaren samen werken aan die gezamenlijke opgaaf. Ik heb hard gewerkt binnen de mogelijkheden die er zijn om dingen te realiseren en heb me daarbij eerlijk en verantwoordelijk gedragen. 

Vorige week hoorde ik iemand over zichzelf zeggen: Niemand is perfect en die persoon wordt nu de president van de VS ....


De laatste weken is er een hoop gebeurd en via de media gecommuniceerd. Naast de verdraaiing van feiten en het spuien van onwaarheden vind ik het hoogst onfatsoenlijk en onverantwoordelijk om op deze wijze politiek te bedrijven. Daarom heb ik niet gereageerd, hoezeer dit mij ook treft. Zó ga je niet met elkaar om! 

Het gaat hier vanavond niet om mij, maar om het vertrouwen dat de burgers van onze gemeente mogen hebben in onze volksvertegenwoordigers. Zij zijn als hoogste orgaan verantwoordelijk voor de besluitvorming en het college, dat er namens de Raad zit, bestuurt de gemeente.  Ik ben en blijf een no nonsense man, die afspraken nakomt en het vertrouwen van mensen niet beschaamt. Ik weet dat veel mensen die hier vanavond niet zijn er hetzelfde over denken. Daarom hou ik mij rug recht en mijn hoofd fier omhoog!     

Na een schorsing kwam de Raad terug met strakke gezichten en werd de motie voorgelezen. Met een keurige reactie van Roxanne Heijmans namens de Lijst Harry Bakker die weergaf hoe het gevoel van haar (en Hans) was en onze kiezers.

De stemming was kort en duidelijk: Iedereen behalve Roxanne en Hans stemde voor. Ik gaf de burgemeester een hand en fietste door de avondkou alleen terug naar huis ......

Harry Bakker

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht