Nieuws

Volgens 'Spraakvermaak' wint Lijst Harry Bakker, BN DeStem
09-11-2009

TERHEIJDEN - Als het aan de bezoekers van het zondagmiddagcafé 'Spraakvermaak' ligt, wordt de Lijst Harry Bakker (LHB) weer de grootste partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Drimmelen. Dat bleek gisteren na twee peilingen onder het publiek tijdens het populaire maandelijkse zondagmiddagvermaak in het partycentrum van café Ons Thuis aan de Bredaseweg in Terheijden. Ruim 31 procent haalde de LHB tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en in de peiling vorige maand bleef de teller steken op 26 procent. Gisteren klonk er applaus uit de zaal toen de uitkomst 33 procent bleek.

Presentator Dik van Beest, die deze aflevering werd bijgestaan SKOD-directeur Guus Neefs, benadrukte dat deze peiling, waarin Groen Drimmelen als grootse stijger naar voren kwam, natuurlijk niet representatief mag heten. "Maar Jan van Meggelen moet zich toch wel zorgen maken," aldus Van Beest over de CAB-wethouder en lijsttrekker.

Gastcolumnist Ad Snoeren haalde als rasechte sauwelaar herinneringen op aan de tijd dat hij als Sinterklaas aankwam op het mooiste plekje van Brabant: het haventje van Terheijden.

Sportfotograaf Henk Theuns legde zijn passie voor wielershirts uit en bergbeklimmer Bart Dirven vertelde over zijn tocht naar de top van de Shismapangma in het Himalayagebegte. De 'Spraakvermaaktrofee' ging dit keer naar aannemer Igor Rasenberg die zijn tegenstander Pieter Pals, ondanks hulp van Dik van Beest, ver achter zich liet.

De geschiedenis van katholiek Brabant werd aan de hand van een trouwboekje van slechts een halve eeuw geleden op de hak genomen door spraakwaterval René Bastiaanse, bekend van De Wandeling op Omroep Brabant.

De volgende aflevering van 'Spraakvermaak' is op zondag 13 december.

< Terug naar nieuwsoverzicht