Nieuws

Scherpe geesten bij Spraakvermaak, BN DeStem
12-10-2009

TERHEIJDEN - Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 weer wethouder worden oké, maar Jan van Meggelen heeft geen zin om volksvertegenwoordiger in de gemeente Drimmelen te worden. "Ik ga niet in de raad zitten, ik ben de wethouder voor het CAB." Dat zei de lijsttrekker gistermiddag bij Spraakvermaak in Terheijden op vragen van gespreksleider Dik van Beest.

Die vroeg tijdens het zondagmiddagcafé voor de zekerheid nog of Van Meggelen toch wist dat het gemeenteraadsverkiezingen waren die op de rol staan. "Ja, maar mijn partij meent nu eenmaal dat ik de wethouderskandidaat ben", zei Van Meggelen, daarmee nu al een voorschot nemend op de nieuwe Drimmelense coalitie. Van Beest merkte daarop op dat de wethouder achter de schermen met de andere partijen dan wel afgesproken moet hebben om na de verkiezingen deze coalitie voort te zetten. Op de vraag waarom er dan eigenlijk nog gestemd moet worden, zei Van Meggelen dat dat nu 'eenmaal landelijk zo was afgesproken'. Een ramvol café Ons Thuis was getuige van de op zijn zachtst gezegd onhandige uitspraak.

Bij de aftrap van het derde seizoen van de succesformule was Jan Marijnissen de hoofdgast. Het SP-boegbeeld had nog net de tijd om te zeggen dat hij de uitspraak van Van Meggelen ook wel 'een beetje raar' vond voor hij met Van Beest en gastpresentator Ricus Tiekstra (Groen Drimmelen) in een scherp verbaal gevecht ging. Zo wilde Van Beest weten of Marijnissen nu wel of niet uitsloot dat hij ooit weer politiek leider van zijn partij wordt. Na een discussie op woordelijk niveau gooide hij de deze week in het blad Binnenland Bestuur op een kier gezette deur weer dicht. "Nee, ik word niet weer fractieleider van de SP."

Burgemeester Gert de Kok gaf als gastcolumnist nog een zeldzaam inkijkje in zijn politieke ziel. "Sommige wethouders moet je nooit raadsleden maken, en andersom. Ik bedoel niemand speciaal, maar wie de schoen past, trekke hem aan..."

< Terug naar nieuwsoverzicht