Nieuws

LHB wil maatregelen tegen sluipverkeer, BN DeStem
30-10-2009

TERHEIJDEN/MADE - De fractie van de Lijst Harry Bakker (LHB) van de gemeenteraad Drimmelen vraagt aan het college van B en W om oplossingen om het sluipverkeer via de secundaire weg naast de Wagenbergse Baan in Terheijden en de Nieuwe Bredase Baan in Breda ongedaan te maken. LHB heeft daarover schriftelijke vragen gesteld en vraagt het college of het op de hoogte is van de ergernissen en het gevaar voor de schoolgaande fietsers, zoals BN/DeStem onlangs meldde.

De LHB wil niet alleen het fileleed en de ergernissen verminderen, maar komt vooral op om de schoolgaande jeugd tegen dit 'asociale rijgedrag te beschermen en de vreselijke gevolgen die daar uit voort kunnen vloeien', aldus de brief aan het college.

De fractie vindt het na plaatsen van een verbodsbord ook dient te worden gehandhaafd en vraagt zich af of de juridische haalbaarheid vooraf is getoetst. Voorts wil ze weten of er overleg is gevoerd met het provinciebestuur en de gemeente Breda om tot een betere en veilige oplossing te komen.

De fractie vraagt het college verder om bij de te nemen maatregelen, in het kader van 'werk met werk', ook een einde te maken aan de nabij gelegen onveilige fietsoversteek op de Bredaseweg in Terheijden.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht