Nieuws

Ons Dorpsplein
01-12-2009

Ja, het centrum van Terheijden heeft een metamorfose ondergaan! Menigeen zal zich de afgelopen tijd verbaasd hebben over het herinrichten van de omgeving Lidl/Dorpsplein. Terwijl de gemeente nergens geld voor heeft, wordt nu een situatie van 2 jaar oud al weer aangepast voor zo’n € 40.000. De mooie kinderkopjes op het Dorpsplein zijn verdwenen, er zijn minder parkeerplaatsen en het is er allemaal niet duidelijker op geworden.

Op z'n minst een omstreden actie van onze volksvertegenwoordigers, die in grote meerderheid voor dit onzalige plan stemden. Logisch dat Groen Drimmelen wethouder Vos verdedigt (!), maar met name de persoonlijke aanval op mij in de vorige editie van de RdT wil ik toch even toelichten. Het klopt dat ik Veilig Verkeer Nederland als deskundige om advies heb gevraagd. Dit advies heb ik ook naar de gemeente gestuurd en BN de Stem berichtte daar al over op 5 augustus. Vervolgens heb ik gewacht tot de werkzaamheden klaar zijn.

Qua inrichting is, gelukkig, een gedeelte van het advies van VVN overgenomen. Met name de zebrapaden zijn veilig voor de overstekende mensen. Belangrijke aspecten van het advies (gescheiden rijbaan, winkelerf, snelheid naar 15 km/u) zijn door de gemeente NIET overgenomen. Los van de zeer onveilige situatie tijdens de werkzaamheden zal de toekomst uitwijzen dat het met name voor de kwetsbare verkeerdeelnemers onveiliger en gevaarlijker is geworden. Bijna al het verkeer voor de Lidl zal door de Hoofdstraat rijden en op het smalle toegangsweggetje naar de parkeerplaats zal het kermis worden (mensen met boodschappenkarretjes, fietsers en voetgangers kruisen met de auto's) Op het zandpleintje is de eerste vechtpartij voor een parkeerplaats al waargenomen! De snelheid van de auto's (die de bocht nog altijd afsnijden) blijft te hoog, de bussen en lossende vrachtwagens blokkeren vaak de weg en de fietser is de dupe. De eerste ongevallen zijn helaas al geregistreerd en de gemeente is verantwoordelijk! Extra inspanningen zoals politietoezicht, duidelijke borden, snelheidsmaatregelen, markeringen etc. zijn nu al te laat. We gaan er op achteruit!

De bus zal misschien niet meer door het centrum rijden, kan de kermis er nog wel staan, zitten we wel te wachten op een overvol centrum met auto's en nogmaals: de VEILIGHEID gaat er op achteruit. Bijna iedereen in Terheijden zal deze problematische situatie herkennen en kunnen aanvullen. Toch moet ik weer als kop van Jut dienen, terwijl ik juist eerlijk en open ben! Een aantal mensen hebben het advies van VVN al opgevraagd bij mij en natuurlijk gekregen. Samenvattend: feitelijke onjuistheden in de berichtgeving van de gewoon NIET doen partij en bij deze nodig ik ze uit om op zaterdagochtend eens te komen kijken. Goede volkvertegenwoordigers weten wat er leeft onder de bevolking en luisteren daar naar!

Harry Bakker

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht