Nieuws

Oppositie boycot besloten raad, BN DeStem
17-12-2009

De complete oppositie van Drimmelen, bestaande uit VVD, Onafhankelijke Groep Drimmelen (OGD) en Lijst Harry Bakker (LHB), is donderdagavond niet bij de besloten raadsvergadering op het gemeentehuis in Made.

Op de agenda van het besloten gedeelte staat de besluitvorming over jachthaven Biesbosch Marina Drimmelen (BMD). De oppositie vindt dat dit onderwerp in openbaarheid besproken moet worden, omdat de raad met de huidige werkwijze niet open en eerlijk kan discussiëren over het onderwerp.

"Het gaat om gemeenschapsgeld en om mensen", verklaart LHB- fractievoorzitter Roxanne Heijmans. "Daar hoor je op een andere manier mee om te gaan, is onze mening."

Ook Karin van den Berg van de OGD is duidelijk in haar verklaring. "We kunnen de stukken, omdat ze vertrouwelijk zijn, alleen inzien op het gemeentehuis tijdens kantooruren. Veel raadsleden hebben ook gewoon een baan en kunnen zich op deze manier niet fatsoenlijk voorbereiden op zo'n belangrijk onderwerp."

De publiciteit rond de Drimmelense jachthaven van de afgelopen week heeft de oppositiepartijen gesterkt in hun mening dat de besluitvorming over BMD in de openbaarheid moet plaatsvinden. Van den Berg: "Er heerst zoveel onduidelijkheid bij mensen die direct betrokken zijn; dat is gewoon niet correct. En uiteindelijk moet een genomen besluit toch openbaar gemaakt worden. Maar ook daarover is nog niets afgesproken. Dat vinden wij heel vreemd."

De LHB vindt dat burgemeester Gert de Kok zich veel te afzijdig houdt in de kwestie rond de jachthaven. "Hij is eindverantwoordelijke en ziet toch ook dat er een escalatie dreigt", aldus Heijmans, "maar hij grijpt niet in. Hij zou juist een duidelijk signaal moeten afgeven. Vanavond tijdens de openbare vergadering over Biesbosch Marina Drimmelen gaan wij om een onafhankelijk onderzoek vragen naar de hele gang van zaken."

Het besloten deel van de raadsvergadering begint vanavond om 19.30 uur. Als de gehele coalitie het voorstel van wethouder Jan van Meggelen steunt, zijn er genoeg raadsstemmen om het besluit te nemen. Vanaf 20.00 uur is de raadsvergadering openbaar toegankelijk. Op die agenda staan naast BMD ook onder meer de windmolens aan de Eerste Weg en de gymzaal aan de Romboutsstraat.

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht