Nieuws

Verkiezingsstrijd Drimmelen barst los, BN DeStem
19-01-2010

DRIMMELEN - De aanplakborden voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart waren nog niet geplaatst of de PvdA in de gemeente Drimmelen stond met lijm en kwast klaar om er posters op te plakken.

Dat was tegen het zere been van de Lijst Harry Bakker (LHB), die daarom op enkele plaatsen ook al aan het plakken sloeg. "Wij willen niet zeuren hoor, maar de afspraak is om pas zes weken voor de verkiezingen te plakken. De PvdA heeft zich daar niet aan gehouden. Bovendien heeft de PvdA haar posters linksboven op de verkiezingsborden geplakt, terwijl dat de plek van lijst 1 is, de plek van de LHB dus", verklaart lijsttrekker Harry Bakker. "In eerste instantie werd voorgesteld om zaterdag met alle partijen naar de gemeentewerf te komen en daar gezamenlijk de partijposters te plakken. Sommige partijen hadden hun posters ook op dat moment pas klaar. Maar wij hadden ons materiaal al binnen. De borden zouden dinsdag geplaatst worden en wij wilden gewoon niet wachten. Bovendien heeft de PvdA landelijke posters gebruikt."

Bart van Dijk van de PvdA is zich van geen kwaad bewust. "Zodra de borden er stonden, zijn wij gaan plakken. Er zijn helemaal geen afspraken gemaakt over een bepaalde termijn. En ook niet over de plek waar een partij mag plakken. Wij zijn een linkse partij, dus linksboven leek ons juist wel een mooie plek. En ja, het zijn landelijke posters. Dit weekend zijn onze eigen posters klaar en dan doen we gewoon nóg een plakronde."

Harry Bakker kondigt aan de posters van de LHB over die van de PvdA heen te plakken. Bart van Dijk: "Nou, dat moet-ie dan maar doen. Dan plakken wij die van ons er gewoon naast. Daar doen wij niet kinderachtig over."

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht