Nieuws

Het aftellen is begonnen: nog 26 dagen tot de verkiezingen!
04-02-2010

De afgelopen week was het een drukte van belang bij de Lijst Harry Bakker. Er moesten posters en borden geplaatst worden, jassen moesten worden gepast, stemwijzers moesten ingevuld worden, er was een jeugddebat, we werden gevolgd door Omroep Brabant en ook het gewone politieke werk moest natuurlijk doorgaan. Iedereen moest een tandje bijzetten dus. En dat deed men van harte. Klik op "lees meer" voor het verslag en de foto's!

De posters van onze Lijst 1 hingen al een week op de gemeentelijke verkiezingsborden. Maar tijdens onze toeren door de kernen werden we door vele inwoners benaderd met de vraag of wij ook bij hen een bord/poster wilden plaatsen. Dat werd toegezegd en deze belofte hebben we afgelopen weekend dan ook ingelost. De zaterdagochtend begon met een werkoverleg in Zevenbergschen Hoek, het passen van onze nieuwe oranje jacks en daarna het gereedmaken van de voertuigen met de benodigde materialen. Ondanks de koud zijn we daarna met drie "plakploegen" alle kernen in gegaan. Het resultaat mocht er zijn: meer dan 100 posters geplakt en vele gesprekken met onze inwoners gehad.  

Die "plakdag" was ons ontspanningsmomentje, want politiek gezien was het weer een drukke week geweest. Zo moesten we de stemwijzer/kieswijzer invullen. Dat zijn instrumenten die u als inwoner kunnen helpen met het maken van de keuze voor een politieke partij voor de gemeenteraadsverkiezingen. Iedere partij moet dan reageren op een aantal stellingen en dat wordt verwerkt in de stemwijzer. Vervolgens kunt u als inwoner antwoord geven op die stellingen en berekent de stemwijzer welke politieke partij het beste bij u past.

Donderdagavond waren we aanwezig bij de raadsvergadering die bol stond van "politieke" onderwerpen. Allereerst de bekrachtiging van de geheimhouding rondom Biesbosch Marina Drimmelen. Lijst Harry Bakker heeft tegen die geheimhouding gestemd, omdat wij van mening zijn dat een behoorlijk aantal onderwerpen in de openbaarheid besproken kunnen, maar vooral moeten worden. U als inwoner heeft daar recht op! Daarom zijn wij ook naar de besloten vergadering hieromtrent gegaan. We hebben hierin onze verantwoordelijkheid genomen om na te denken over wat, hoe en wanneer bepaalde stukken in de openbaarheid verschijnen. En naar alle waarschijnlijkheid wordt hierin snel vooruitgang geboekt. We hebben ons punt gehaald! Daarnaast stond ook de revitalisering van bedrijventerrein Stuivezand op de agenda. Gevraagd werd om een geldbedrag voor het opknappen van achterstallig onderhoud, maar ook om akkoord te gaan met de visie op dit bedrijventerrein. Met pijn in ons hart hebben we tegengestemd. Niet omdat wij tegen het opknappen van het achterstallig onderhoud zijn of uitbreiding van bedrijven. Nee. Wél omdat wij tegen een uitbreiding zijn van een bedrijventerrein zonder dat daarvoor concrete argumenten zijn gegeven. Uitbreiding lijkt dan de gemakkelijkst gekozen weg en dat is jammer. Tot slot hebben wij samen met de OGD een motie ingediend om de openingstijden van de milieustraat te verruimen in de vorm van een pilot. Een stukje service richting de inwoners was de gedachte. Alhoewel veel partijen sympathiek tegenover deze motie stonden, vond men het een uitermate geschikt idee om dit bij de kerntakendiscussie te betrekken. De motie werd vervolgens ingetrokken, maar zal zeker niet in de lade verdwijnen. Geduld is een schone zaak en daarom zullen wij wachten tot de kerntakendiscussie.

Op vrijdag was er nog een jeugddebat georganiseerd door Blitz en de gemeente. Acht enthousiaste jongeren lieten zich van hun beste kant zien en gingen fair, maar strijdlustig het debat aan. Daarbij hielpen diverse raadsleden en het college. Met een voldaan gevoel ging iedereen naar huis: er was een compromis bereikt over het vuurwerkverbod.

Het merendeel van deze zaken werd op beeld vastgelegd door Omroep Brabant. Zij volgen onze partij gedurende de weken richting de verkiezingen en dat heeft tot nu toe al twee mooie afleveringen opgeleverd. Bent u benieuwd naar de beelden, onze verhalen en onze kandidaten? Bekijk dan gauw onze website www.lijstharrybakker.nl! Heeft u thuis geen internet? Geen probleem! Neem contact op met Roxanne Heijmans (06-39775886) of Hans de Groot (06-21580122) en zij zorgen dat u alles per post ontvangt!

Met vriendelijke groet namens de Lijst Harry Bakker, Hennie Antes

Foto's jeugddebat: Ruud Romijn

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht