Nieuws

Lijst Harry Bakker positief over uitspraak rechtbank
22-02-2010

Vandaag heeft de rechtszaak over de voorlopige voorziening plaatsgevonden die door onze partij was aangevraagd. De gemeente Drimmelen had handhavend opgetreden tegen onze spandoeken en borden. Om duidelijkheid in regelgeving te krijgen, hebben wij een voorlopige voorziening aangevraagd bij de bestuursrechter en een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Wij hoopten op een principiƫle uitspraak en die is er nu gelukkig. Alhoewe, het blijft voor ons onbegrijpelijk dat een spandoek als bouwwerk aan te merken is en in andere gemeenten door heel het land spandoeken en borden wel zijn toegestaan.

Klik op "lees meer" voor meer informatie.

Allereerst kun u hier ons ingediende bezwaarschrift en het verzoek tot voorlopige voorziening lezen.

De rechtszaak diende op maandag 22 februari 2010 om 9.30 uur. De bestuursrechter deed om 14.00 uur zijn uitspraak met het volgende vonnis. De rechter vond dat onze borden en spandoeken als bouwwerken aan te merken zijn en dat zij daarom rechtmatig door de gemeente zijn weggehaald. De Woningwet schrijft voor dat er geen bouwwerken in het buitengebied mogen worden geplaatst zonder vergunning/vrijstelling. Die vergunning of vrijstelling zal echter niet kunnen worden verkregen, omdat dit in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. De Landschapsverordening van de Provincie staat borden en spandoeken rondom verkiezingstijd wel toe. In de gemeente Drimmelen gaat de Woningwet echter vóór de Landschapsverordening en daarom is de gemeente in het gelijk gesteld. Volgens de rechter hadden wij voldoende andere mogelijkheden om onze borden/spandoeken te plaatsen.

Wij zijn blij dat de rechter duidelijkheid heeft gegeven over de geldende regels. De gemeente kon hierin namelijk niet voorzien en gaf ons telkens onvolledige en tegenstrijdige informatie. Wel blijven wij het vreemd vinden dat een spandoek als bouwwerk aan te merken is en dat de gemeente hier erg star mee omgaat ten opzichte van andere gemeenten.

Berichten in de media hierover:

"Harry Bakker sleept gemeente voor rechter", BN DeStem.

"Harry Bakker verliest kortgeding verkiezingsbord", Omroep Brabant (klik op "+" bij audio/video voor het filmpje)

"Borden van LHB terecht weggehaald", BN DeStem.

"Verkiezingsbord in Drimmelen is bouwwerk" , Nu.nl

 

 

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht