Nieuws

Wederopstanding Lijst Harry Bakker in Drimmelen, BN DeStem
04-03-2010

MADE - De Lijst Harry Bakker (LHB) is opnieuw de grootste partij in de gemeente Drimmelen. Ten opzichte van 2006 levert de partij wel een zetel in (van zeven naar zes), maar de afgelopen anderhalf jaar bezette de partij nog maar twee zetels in de raad.

Net als vier jaar geleden heeft de partij van lijsttrekker Harry Bakker enorme percentages behaald in Terheijden. Bijna tweederde van de stemmers in Bakkers woonplaats steunde de LHB. Ook in Wagenberg boekte die partij een ruime overwinning.

Grootste winnaar van de Drimmelense verkiezingen ten opzichte van vier jaar geleden is de VVD. De liberalen groeien van twee naar vier zetels. "Daar zijn we heel trots op", aldus lijsttrekker John van Oosterhout. "Het is niet makkelijk geweest om ons geluid te laten horen, dus we zijn blij dat de kiezer ons toch heeft weten te vinden."

De Combinatie Algemeen Belang won percentueel wel ten opzichte van 2006, maar blijft stabiel met vier zetels. Lijsttrekker Jan van Meggelen was vannacht wel als enige duidelijk wat betreft een mogelijke coalitie met de LHB: "Uitgesloten. Samenwerking met die partij ligt niet in onze lijn." De overige partijen, inclusief de verliezers PvdA en CDA (beiden van drie naar twee zetels), hielden de deur voor coalitieonderhandelingen wel open.

Roxanne Heijmans, huidig fractievoorzitter van de LHB en nummer twee van de kieslijst, maakte namens haar partij tijdens de verkiezingsavond al wel duidelijk dat één onderwerp breekpunt zal zijn in de onderhandelingen: het Puzzelbad in Terheijden. "Als andere partijen dat niet open willen houden, houdt het voor ons op."

De Drimmelense gemeenteraad kent vanaf vandaag een nieuwe partij in de raadzaal, GroenLinks. De partij van lijsttrekker Karin van den Berg, tot aan de verkiezingen fractievoorzitter van de afgesplitsten van de LHB: de Onafhankelijke Groep Drimmelen, haalde net genoeg stemmen voor een zetel.

Teleurstelling was er buiten de verliezers ook bij Groen Drimmelen (VP/D66). De verwachtingen waren vooraf positief en de partij haalde ook nagenoeg overal winst, maar deze was te klein om een extra zetel te veroveren. "We blijven op twee zetels, we hadden op meer gehoopt", aldus lijsttrekker Jürgen Vissers. "Aan de andere kant hebben we wel een stap vooruit gemaakt. De vorige keer hadden we genoeg stemmen voor 1,6 zetel, dit keer voor ruim twee. Het is gewoon jammer dat het er net geen drie zijn geworden."

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht