Nieuws

Grootste partij buitenspel. Puzzelbad of eigenbelang?
09-03-2010

Op 3 maart hebben de inwoners van de gemeente Drimmelen maar liefst 3178 stemmen (27,9%) uitgebracht op de Lijst Harry Bakker. Met 6 raadszetels zijn we de grootste partij in de gemeente Drimmelen gebleven/geworden. Voor velen onverwacht en dat bleek al tijdens de uitslagavond in het gemeentehuis. Zure en boze blikken, weinig of late felicitaties en voor ons een koude douche.

Na de uitslag gaat het in de politiek verder met een verkenning van de mogelijkheden  van coalitievorming. In het openbaar hebben wij als Lijst Harry Bakker onze uitgangspunten geformuleerd, op basis van ons verkiezingsprogramma en met een algemene  blik op de huidige situatie en de toekomst. Waarin we gaan voor een brede samenwerking en het liefst voor een raadsbrede coalitie van alle partijen. Er zijn in Drimmelen nu 7 partijen en er komen 10-12 nieuwe raadsleden op een totaal van 21. De toekomstverwachting is sombergrijs, maar niet inktzwart zoals sommigen partijen beweren. Op basis van deze analyse en de verantwoordelijkheid voor een goed bestuur hoopten wij op een realistische houding van partijen in het lijsttrekkersoverleg van 4 maart.

Helaas spraken enkele partijen al een veto uit (CAB 4 zetels, PvdA 2 en CDA 2)  richting een samenwerking met de Lijst Harry Bakker.  Met name met een verwijzing naar het verleden en het willen behouden van hun huidige positie (lees macht/wethouders). De andere grote winnaar is de VVD die met 4 zetels open staat voor samenwerking met andere partijen. Groen Drimmelen (2) wilde dit ook, maar koppelde daar 5 algemene voorwaarden aan. De Lijst Harry Bakker accepteerde die als opening voor verdere onderhandelingen. Die zullen namelijk moeten worden gevoerd op basis van een brede financiële blik op de aankomende periode. Maar helaas ging met name het CDA opeens  inhoudelijke eisen stellen (behoud Puzzelbad, OZB-verhoging) die volgens de agenda pas in een later stadium aan de orde zouden komen. Na een schorsing werd duidelijk dat er door veel partijen was overlegd en hebben wij duidelijk gemaakt dat wij vast blijven houden aan de uitgangspunten van ons verkiezingsprogramma! Dat was voor Groen Drimmelen (die het Pechtoldeffect miste en een kleine partij bleef) reden om ons uit te sluiten van een samenwerking. Het CAB kreeg daarna als tweede grootste partij de opdracht om de mogelijkheden voor een coalitie te verkennen.  De huidige coalitie (CAB, CDA, PvdA en Groen Drimmelen) heeft verloren én geen meerderheid, maar wil graag door ondanks de verkiezingsuitslag...... Met teleurstelling heeft de Lijst Harry Bakker kennisgenomen van deze ontwikkeling en wenst de 6 partijen succes bij de verdere stappen. Wij blijven het volgen, luisteren naar de burgers en vooral onze kiezers. Kernbegrippen zijn en blijven dan vertrouwen, fatsoen én gezond verstand om verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst in Drimmelen!

Meer info bij Harry Bakker:
06-47472569 
harrybakker@ziggo.nl

Afbeelding
< Terug naar nieuwsoverzicht