Nieuws

'Gekissebis moet nu over zijn', BN DeStem - 28-11-2008

MADE - Felicitaties waren er gisteravond volop voor de nieuwe wethouders Jan van Meggelen (CAB) en Jan de Jong (PvdA) na hun beëdiging tijdens de drukbezochte raadsvergadering in Made. En ook voor de nieuwe coalitie waaruit zij zijn voortgekomen.

Lees meer

'Zo is realiteit van de politiek', BN DeStem - 19-11-2008

MADE - Met trots werd afgelopen januari de ervaren oud-politicus Ben Hennekam door de Lijst Harry Bakker (LHB) gepresenteerd als nieuwe wethouder in het Drimmelense college.

Lees meer

Scootmobiel, Lezersbrief BN DeStem - 13-11-2008

De Drimmelense politiek, die midden in een bestuurlijke en financiële crisis zit, vindt het nodig om over de eigen bijdrage van de scootmobiel te debatteren. Die bijdrage, 600 euro bij aanschaf en verder iedere zeven jaar opnieuw, is enkele jaren geleden vastgesteld. Sommige gebruikers vonden dat te veel geld. Volgens BN/DeStem van 8 november 2008 wil wethouder Krook onderzoeken of de bijdrage inkomensafhankelijk kan worden. De lagere inkomensgroep gaat waarschijnlijk minder betalen, dus moet de hogere inkomensgroep meer betalen om de situatie budgetneutraal te houden. Minima betalen voor zorg maximaal € 24,20 per vier weken, ongeacht het aantal uren. Diegenen die meer verdienen, moeten veel meer betalen en dat kan erg oplopen. Zo erg zelfs, dat de mantelzorger zegt 'ik doe het zelf maar', waarmee hij de maatschappij en de gemeente een hoop geld bespaart.

Lees meer

Ongeloof – down – strijdbaar - 10-11-2008

De klap van enkele dagen gelden is een beetje verwerkt. Gelukkig steken veel mensen mij een hart onder de riem, leven mee, zijn boos op de gemeenteraad en zijn begaan hoe het met mij gaat. Met een kaartje of belletje, een hand opsteken, vriendelijk groeten of een uitnodiging om eens een bakkie te komen doen. Ik ben nog steeds onthutst, voel me leeg en pootje gehaakt.

Lees meer