Nieuws

Pechtold: 'D66 zal niet licht in coalitie stappen', BN DeStem - 09-02-2009

TERHEIJDEN - D66 zal niet in een regeringscoalitie stappen om deze louter en alleen aan een
meerderheid te helpen en waarin deze partij zich niet duidelijk zal herkennen. Alexander Pechtold wond er
geen doekjes om. "Die lessen hebben wij geleerd in het kabinet Balkende twee. Ik weet als geen ander als minister uit dat kabinet wat er dan zoal fout kan gaan."

Lees meer

Lijst Harry Bakker ziet ontsluiting Lidl niet als oplossing! - 27-01-2009

Het is reeds circa twee jaar geleden dat er motie is aangenomen om een parkeeronderzoek uit te voeren in het centrum van Terheijden. Aanleiding was de komst van de Lidl en de verbouwing van het Sint Antonius Abt, ontwikkelingen die als mogelijke oorzaak van de toenemende parkeerproblemen en onveilige verkeerssituatie werden gezien. We zijn nu twee jaar verder en het moment is aangebroken om ons centrum goed in te richten en dan met name het Dorpsplein, in Terheijden ook wel bekend als ’t Zandpleintje. Met de monumentale kerken, het oude gemeentehuis, het verzorgingscentrum, de Rabobank en de Lidl in de directe nabijheid, is dit het dorpshart van Terheijden. Het grenst aan de T-splitsing Markstraat, Hoofdstraat en de Raadhuisstraat en ligt in een 30km-gebied.

Lees meer

'De afgelopen jaren zijn geen bevlieging geweest', BN DeStem - 30-12-2008

TERHEIJDEN - "Laatst zei iemand van de provincie tegen me: 'Geknakt, maar niet gebroken'. Dat vond ik wel een mooie omschrijving voor mijn gevoelens van de laatste weken." Harry Bakker zit aan tafel in de woonkamer. Het is een doordeweekse ochtend en de Terheijdenaar wil eindelijk zijn verhaal vertellen over de gebeurtenissen rond zijn gedwongen vertrek als wethouder van de gemeente Drimmelen, afgelopen november.



Lees meer

Miljoenen stromen binnen. Dure decembermaand of feestmaand? - 04-12-2008

In de laatste maand van het jaar gaat er veel geld heen en weer. Burgers geven veel uit aan eten en cadeau’s, terwijl voor de middenstand en bedrijven een groot gedeelte van de omzet moet worden gehaald. Ondanks de kredietcrisis gaat dit lukken. Aan de andere kant is december voor bedrijven en woningbouw-coörporaties ook een goed (fiscaal) moment om te investeren. Vanuit het college en de organisatie zijn meerdere transacties voorbereid en gemeld aan de Raad. Als alles doorgaat, komt er zo’n 5 miljoen euro binnen! Variërend van verkoop zoutopslagloods Wagenberg (bord nieuwe eigenaar staat er al!), oude gemeentehuis Made tot een flinke lap grond voor het woningbouwproject Prinsenpolder. Hiermee kan de gemeente weer potjes vullen voor onderhoud of zelf noodzakelijke investeringen doen.

Lees meer