Nieuws

Volgens 'Spraakvermaak' wint Lijst Harry Bakker, BN DeStem - 09-11-2009

TERHEIJDEN - Als het aan de bezoekers van het zondagmiddagcafé 'Spraakvermaak' ligt, wordt de Lijst Harry Bakker (LHB) weer de grootste partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Drimmelen. Dat bleek gisteren na twee peilingen onder het publiek tijdens het populaire maandelijkse zondagmiddagvermaak in het partycentrum van café Ons Thuis aan de Bredaseweg in Terheijden. Ruim 31 procent haalde de LHB tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en in de peiling vorige maand bleef de teller steken op 26 procent. Gisteren klonk er applaus uit de zaal toen de uitkomst 33 procent bleek.

Lees meer

Programmabegroting 2010 - 06-11-2009

Afgelopen donderdag vijf november stond het belangrijkste voorstel van het jaar op de politieke agenda: de programmabegroting. Klik op "lees meer" om de inbreng van de fractie van de Lijst Harry Bakker te lezen.

Lees meer

Van tevredenheid over Lage Zwaluwe West naar doorbijten&flyeren - 05-11-2009

Donderdag 29 oktober is een belangrijk en historisch besluit genomen over de procedure Lage Zwaluwe West. Een groot, integraal plan dat al jaren in een voorfase verkeerde en in 2006 daadkrachtig is opgepakt. Wethouder van Mourik startte de planvorming met een projectgroep en een klankbordgroep. Die structuur is gedurende het gehele proces gehandhaafd en na vele besprekingen, aanpassingen en onderhandelingen is nu het ei gelegd. Een megaplan met sport, seniorenhuisvesting, een nieuw winkelcentrum en dorpshart, een nieuwe school en heel veel (370) woningen in alle prijsklassen koop en huur. Door het gestegen aanbod aan woningen is het goed om in de toekomst naar de wegenstructuur te kijken; niet alleen de Oude weg maar ook de wegen er naartoe en vanaf!

Lees meer

LHB wil maatregelen tegen sluipverkeer, BN DeStem - 30-10-2009

TERHEIJDEN/MADE - De fractie van de Lijst Harry Bakker (LHB) van de gemeenteraad Drimmelen vraagt aan het college van B en W om oplossingen om het sluipverkeer via de secundaire weg naast de Wagenbergse Baan in Terheijden en de Nieuwe Bredase Baan in Breda ongedaan te maken. LHB heeft daarover schriftelijke vragen gesteld en vraagt het college of het op de hoogte is van de ergernissen en het gevaar voor de schoolgaande fietsers, zoals BN/DeStem onlangs meldde.

Lees meer